Gjøvik og lagidrett

Gjøvik er i ingenmannsland når det gjelder toppidrett innen lag. Dette har undertegnede skrevet en del om tidligere, blant annet i artikkelen «Lagidrett som toppidrett i Gjøvik». Gledelig å se at de tre publikumsidrettene håndball, fotball og hockey nå danner et samarbeid som skal sette fokus på å bygge en toppidrettskultur i Gjøvik. Les mer om saken i Oppland Arbeiderblad der overskriften er; «Sammen vil de løfte Gjøvik som idrettsby: – Det vi har gjort har ikke vært bra nok

Det blir spennende å følge dette arbeidet videre med å mobilisere publikum, NTNU, næringsliv og det offentlige til å se effekten av hva en toppidrettskultur kan gi og gjøre for et samfunn. Å lykkes med toppidrett innen lag gjør noe med stoltheten og tilhørigheten til en by og et sted. Dette finnes det mange eksempler på. Selv er jeg fra Kongsvinger, og det er ingen tvil om at fotballaget har satt denne byen på kartet. For selv om det svinger i prestasjoner vil alltid følelsen for laget, de gode minnene og troen på fremtidig suksess ligge i grunnvollene hos idrettsinteresserte innbyggere, og de er det mange av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *