Forventninger som brytes

En av hovedårsakene til at ansatte slutter, er at de mistrives. Professor Anders Dysvik har i et tidligere intervju fortalt at 95 prosent av nyansatte er engasjerte og stiller med høye forventninger til den nye jobben. – Når bedrifter ansetter nye medarbeidere bør de være bevisst på at de har mye å tjene på å innfri deres forventninger, sier han videre. Dersom miljøet eller arbeidsoppgavene ikke innfrir forventningene, kan misnøyen føre til at ansatte vil slutte.

Forventninger kan variere fra person til person og derfor er det viktig at arbeidsgiver er opptatt av å kartlegge den enkelte ansattes forestillinger om jobben, og om de kan legge forholdene bedre til rette.

Les hele saken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *