Permitteringer og refleksjoner

Permittering er en midlertidig ordning der arbeidstaker er pålagt arbeidsfritak og arbeidsgiver samtidig er fritatt sin lønnsplikt. Arbeidsforholdet består og det forutsettes at arbeidsstans kun er midlertidig

Trodde aldri dette skulle være noe tema i min arbeids-hverdag. Men det kommer jo ikke som noen stor overraskelse i disse Korona-tider. IDT Solutions AS, min nåværende arbeidsplass er en produksjonsbedrift som følger aktivitetene i markedet, og som de fleste andre er sårbar for de endringer som Norge og verden nå står ovenfor. Min permitteringsperiode starter 23/3-20, så får vi se hva som skjer videre.

Mange spør seg sikker; Hvor lenge. Er det jobb å komme tilbake til. Ønsker man seg tilbake. Når er Korona faren over. Er det en tid for å tenke nytt. Hva skal jeg bruke tiden min til. Trene. Lese. Faglig påfyll og kunnskap. Samvær kjernefamilie. Dyrke en hobby. Pleie kjærligheten<3

Hva vet jeg hva folk vil prioritere, men ta vare på deg selv og dine, og lev så normalt som mulig og benytt tiden til noe positivt. Uansett hva vi velger, så må vi følge myndighetenes råd og regler, for som nordmenn og kvinner vet vi at det jevnt over alltid er det beste.

Les mer på Arbeidstilsynet.no

Legger forøvrig til en liten refleksjon jeg kom over… «Swine Flu infected 29% of the worlds population and killed between 3-600 thousand people globally and comparatively the world did nothing, most can’t even remember it happening. Here we are a few months into Covid-19 and what has been deemed a “Global Pandemic” and we only have 180000 CONFIRMED cases world wide and a shrinking mortality percentage, 0.7% in South Korea and that’s without a vaccine. With a vaccine that % will shrink even further. Everyone needs to get some perspective here, nobody wants to get ill, but ruining your life, your business etc over an illness that you have less chance of contracting than being involved in a car crash seems a little OTT. Nobody is saying don’t take precautions, we should all be vigilant and act in each other’s best interests but forcing the world into a global recession over an illness that currently has infected 0.000002% of the world compared to Swine Flu’s 29% is a little over zealous.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *