Bedriftskultur

Noen tror kanskje at det handler om å gi de ansatte gratis frukt og kaffe, eller designstoler. Det gjør det altså ikke!

Bedriftskulturen påvirker arbeidsmiljø, sikkerhet, kvalitet og inntjening. Kulturen i en organisasjon er ikke noe som kan bestemmes på et styremøte, eller som ledelsen kan diktere. Kultur er noe som utvikles over tid som et resultat av hvordan enkeltindivider tenker, kommuniserer og handler. De beste bedriftene har innsett at oppbygging av en god bedriftskultur er et av sine viktigste konkurransefortrinn. 

KULTUR: “Summen av folks tillærte, generelle og spesifikke normer, verdier og vaner, som påvirker atferd i en gitt virksomhet”.

Fant en artikkel fra 2012 som fortsatt er aktuell. Men det er allikevel en hel del nye elementer som kommer inn i en bedriftskultur i 2020. Verden er i endring, det stilles andre krav til ledelse og ikke minst fleksibilitet av medarbeidere. Men dette er tema jeg skal komme mer inn på snart og ved senere anledninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *