(FF) femti og ferdig..?

Statsminister Erna Solberg uttalte seg i påsken til NRK om bekymringen for at koronakrisen kan øke ledigheten blant folk over 50 år. Det har hun god grunn til. Ikke bare på grunn av viruset.

Her til lands foregår det noe som oppleves som et stort paradoks. På den ene siden har vi et sterkt politisk ønske om at Norske kvinner og menn skal stå lenger i arbeid. På den andre siden er det en rekke arbeidsgivere som kvier seg for å ansette folk som har passert 50. Man kan jammen lure på hvorfor. Det er et forbud mot alderdiskriminering i det Norske arbeidslivet. Imidlertid opplever mange å bli diskriminert på grunn av nettopp – alder. Det er neppe samfunnstjenlig. I Ledernytt forklarer Johan Bergh hvorfor. Bergh har jobbet med ledelse, undervisning, HR og organisasjonsendringer i en årrekke. LEDERNYTT

«Undersøkelser viser for øvrig at det er ingen generell sammenheng mellom alder og arbeidsprestasjoner.«

Bilde: Jarlsberg Avis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *