Hva gjør deg til en dyktig leder?

Mange ledere vet hva som skal til for å bli en bedre leder, men mislykkes når det kommer til praksis og gjennomføring. Derfor krever det å være en dyktig leder konstant personlig utvikling, jevnlige tilbakemeldinger og at de gjør grep basert på tilbakemeldingene de får.

1 Gjøre det harde valget – Make the hard choice

– Fremragende ledere gjør det harde valget om å sette andre fremfor seg selv. Som bedriftseier er det ikke bare din egen familie som er avhengig av deg, også familiene til de du skal lede. Hver ansatt har sin egen familie. Selv når du bare har 4 ansatte, er du essensielt totalt ansvarlig for 10-15 mennesker.

Les også: Slik blir du en fremragende leder

2 De gjør seg fortjent til respekten fra teamet – Earn the respect of the team

– Det å ha evnen til å vise respekt, empati, og omsorg for de du skal lede, kjennetegner en dyktig leder. Å gjøre seg fortjent til respekt er helt kritisk for å bygge en god relasjon og vise at du bryr deg om hva andre tenker. Det å være empatisk gjør en leder i stand til å dykke inn i en annens følelser for å bygge relasjonen gjennom at de vet at lederen forstår hvordan det er å være i deres situasjon. Det å kombinere disse tre egenskapene: respekt, empati og omsorg, kan skape fremragende ledere.

LES OGSÅ: 4 tips til å trene opp empati og emosjonell intelligens.

3 De leder ikke med makt – Do not lead by force

–  En fantastisk leder leder ikke andre ved å tvinge dem til å følge etter. Istedenfor vil en dyktig leder motivere mennesker. De oppmuntrer andre til å følge dem. De leder også ved eksempel, noe få ledere gjør i dag.

Mange ledere vet hva som skal til for å bli en bedre leder, men mislykkes når det kommer til praksis og gjennomføring. Derfor krever det å være en dyktig leder en konstant personlig og profesjonell utvikling, jevnlige tilbakemeldinger fra teamet de skal lede, selvrefleksjon og at de gjøre grep basert på tilbakemeldingene de får som leder.

Tekst: Anne Marie Monsen / Kilde: Forbes.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *