Motivasjon og målsetting

I næringslivet snakkes det ofte om viktigheten av å motivere andre; som våre ansatte, vårt team, våre leverandører og våre kunder. Det vil si alle andre, da med unntak av oss selv. Dette er en feil vi ofte begår, da det er like viktig eller kanskje enda viktigere å motivere deg selv slik at du kan motiverer andre. Så hva er triksene for å motivere deg selv?

Heldigvis har vitenskapen svaret på dette spørsmålet. Her er 7 enkle og effektive måter ifølge vitenskapen på hvordan du kan motivere deg selv.

  1. Ha et konkret mål. Ifølge forskning utført av Edwin Locke og hans team, ga de deltakere i prosjektet konkrete mål i stedet for å fortelle dem «bare gjøre ditt beste.» Dette bidro til å øke motivasjon. Dette er gjeldende også når det kommer til oss selv. Når vi har et konkret mål, vil vi jobbe hardere og smartere for å oppnå det.
  2. Finn din lidenskap. Vi vet alle at vi blir mye mer motivert når vi gjør noe vi faktisk har lyst å gjøre, i stedet for noe som kjeder oss eller ikke interesserer oss i det hele tatt.
  3. Se på oppsiden. Optimisme er en enorm mektig kraft. Ifølge hjerneforsker Tali Sharot, som skrev boken The Optimism Bias, «et optimistisk tankesett endrer hva du gjør hver dag – Og som i sin tur endrer fremtiden» Når du velger å se på oppsiden av tingene du gjør i stedet for nedsiden, vil du bli mer motivert til å utføre oppgavene som leder deg til målet.
  4. Fokusere. Forskere har lenge visst at når vi har for mange prioriteringer, så har vi egentlig ingen prioriteringer i det hele tatt. Det er mye bedre å fokusere på å oppnå bare ett eller to mål av gangen – i hvert fall ikke mer enn tre mål. Ikke bare vil dette motivere deg til å oppnå dine viktigste mål, men det vil også øke sannsynligheten for at du vil lykkes med å nå dine viktigste mål.
  5. Ta med likesinnede mennesker inn i din sirkel. Forskere har funnet ut at folk du har i ditt arbeid og sosiale sirkler kan ha stor innflytelse på din atferd. Når du henge ut med folk som er motiverte, vil du mest sannsynlig selv bli mere motivert.
  6. Ikke gi opp. Det er lett å føle seg eller bli demotivert når vi ikke lykkes på vårt første forsøk. Forstå og vær bevisst på at det kan ta mange forsøk før du lykkes på en gitt oppgave. Hvis du mislykkes, ta deg sammen og prøv igjen.
  7. Belønn deg selv. Som motivasjons ekspert Bob Nelson påpeker, «Du får det du belønner deg selv med.» Når du tar deg tid til å gi deg selv et klapp på ryggen for at du er motivert, så vil du naturligvis bli enda mer motivert.

Kilde: Inc.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *