Én, to eller mange karrierer i livet?

«Jeg ender opp med mange, til stor forskjell fra min ingeniør-pappa som jobbet mer enn 40 år i samme bedrift.

Mine barns generasjon vil sannsynligvis ha mer enn 10 karrierer, og de vil komme til å kjenne at de aldri blir helt utlært. Arbeidslivet vil kreve kontinuerlig læring. Innovative bedrifter (som f. eks Google) ansetter ikke lenger bare topp utdannede mennesker fra prestisje-universiteter. Nå vil de ha mennesker med ferdigheter og evne til å lære. De store endringene i arbeidslivet vil også endre utdanningsinstitusjonene over tid.

Min ambisjon står ved lag. Jeg har bestemt meg for å praktisere livslang læring. Jeg kaller det påfyll med krav om at den nye kunnskapen skal kunne anvendes. Når jeg som 100-åring gjør opp status, vil jeg se at jeg tok mest utdanning etter fylte 50!» Bente Sollid Storehaug

Som jeg kjenner meg igjen i dette… En far som jernbanemann i hele sin aktive arbeidskarriere, dog en mor som var litt mer nysgjerrig på variasjoner, endte opp sånn cirka med 15 + 25 + 20 år i tre jobber med sying som en rød tråd gjennom hele karrieren. For å ikke glemme min storebror som har hatt to-2 jobber siden oppstart som 19 åring.

Arbeidsvalg er nok mye tilfeldigheter, men også et resultat av personlighet hos den enkelte, eventyrlyst, nysgjerrighet, ambisjoner, lønn, trivsel/mistrivsel, tilpasningsdyktig eller ikke. Tror ikke det er noen fasit på hva som er best. Det må hver og én finne ut av selv, og leve med. Ser jeg på min egen CV, så blir man jo litt tankefull… Men jeg sier til meg selv, for en reise, for et nettverk og for en erfaring jeg har tatt med meg på veien. Og jeg har fortsatt i overkant av 15 gode år igjen av min arbeidskarriere. Hvor skal dette ende, jeg bare gleder meg til neste utfordring der jeg er nå, eller i annen tjeneste. Bare muligheter sier nå jeg.

Les mer om dette temaet som Kabir Seghal skrev i april 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *