Ledermøter som gir mening

Slik får du gode, effektive ledermøter:

  1. Modige møteledere bruker mye tid på forberedelser til møter. Det er ikke unormalt å bruke mer tid på forberedelser til møtet enn selve møtet. Dette gir god møteledelse og fornøyde møtedeltakere.
  2. Agenda sendes ut i god tid i forveien sammen med dokumentasjon og alle presentasjoner.

Møt godt forberedt!

  1. Ingen ledere skal lese dokumentasjon eller presentasjoner for første gang. Alt skal leses på forhånd. Alle skal møte forberedt. Ingen unntak.
  2. Verdiskapingen i møter skjer i diskusjoner mellom møtedeltakerne som leder opp til beslutninger. I tillegg skal ledergruppen følge opp beslutninger.  Det anbefales å fordele tidsbruken i møter slik: 
  3. Minst 70 prosent av tiden skal være diskusjon. Det er her verdiskapingen er størst. Det skaper engasjement og gjør møtet interessant.
  4. 10-15 prosent av tiden skal brukes til å ta og formulere tydelige beslutninger.
  5. 10-15 prosent av tiden skal brukes til å følge opp at beslutninger har blitt gjennomført iht. planen.
  6. Telefon og mobil skal ikke brukes på møter. Ved lange møter kan man sette av tid til å sjekke beskjeder og ta telefoner.
  7. Actionlogg og beslutningslogg skrives og leses opp før slutten av hvert møte. Først da vil lederne glede seg til møtene. Først da vil de ikke smuglese på mobilen under bordet.

Artikkelen er levert av LederNytt.no. LederNytt er et ledende magasin og nettsted for god ledelse med fokus på nyttige og lærerike artikler. 

Unngå dårlige ledermøter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *