Ølbrygging

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og sylte bær til gelé og saft. Nå har jeg altså kommet over ølbrygging… I skrivende stund er jeg i ferd med å produsere 3. batch, en såkalt Skotsk eksport. 1. batch var en American pale ale, og nr 2. var en Engelsk lager.

Som rådene sier; Ta det med ro, det blir alltid øl…

Det blir det, men det er mye å holde styr på hvis du skal få godt øl. Og det viktigste jeg har lært og som jeg må ta hensyn til med én gang og aldri slurve med, er renslighet og kontroll på temperaturer.

Ølbrygging er et mektig fagområdet, og det er med stor ydmykhet jeg entrer denne arenaen. Ordlisten gir meg en bedre forståelse for ord og utrykk kjennere og ikke kjennere kommer med, et nyttig oppslagsverk å ty til og som gir gode forklaringer på ord eller temaer man lurer på.

Glede for meg er opplevelsen av å stå der med et ferdig hjemmelaget produkt, om det er et glass med solbærgelé, en nydelig saus eller et nytt brygg med øl. Høres enkelt ut, men det gir meg faktisk en følelse av mestring, gjøre nytte og jeg står tilbake med et resultat og en vare som gleder meg selv og andre. Noe av det jeg tror gleder min far aller mest er smaken av nettopp den hjemmelagde solbærgeleen han selv lagde i sine yngre dager. Glede er også å overrasker en god kompis som er glad i øl med en six pack hjemmelaget øl i bursdagsgave.

Jeg vil takke Svein som introduserte for dette uendelig store fagområdet, ølbrygging. Han er pro og har kommet med gode råd, lånt meg den grunnutrustningen som trengs for å komme i gang. Ikke minst har han vært en inspirasjon, testet og kommet med konstruktive tilbakemeldinger på de batchene jeg hittil har laget.

Jeg brygger heller ikke helt alene, det er som kjent morsommere å gjøre ting sammen med andre. Halvor er min bryggekompanjong og derfor er navnet på vårt øl blitt Halvdags

Kan være et bilde av drikk
Halvor og Dag i bryggemodus

BRYGG SELV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *