Til byråkrater og politikere

«Å undervurdere betydningen av næringslivet er det punktet jeg har tatt mest feil på i mitt politiske liv.»

Ordene kommer fra tidligere SV-leder Erik Solheim som nå tydeligvis har sett lyset. Kanskje fordi han blant annet tjener deler av sine penger i oppdrag for stiftelsen Plastic Revolution Foundation som ble etablert av Kjell Inge Røkke, en næringslivets mann.

La bedrifter og organisasjoner som tappert forsøker å skape resultater og trygge arbeidsplasser slippe å stå med lua i hånda i det byråkratiske landskapet.

Dette være seg søknader om økonomisk støtte, byggetillatelser og andre opplagte situasjoner bedriftsledere står ovenfor «mot» det offentlige apparatet, som egentlig bør stå på pinne for de som legger sin sjel i å lykkes.

Mulig jeg tolker Solheim feil, men jeg velger å tro han mener at byråkrater og politikere bør behandle næringslivet med større respekt. Veldig mye bra blir gjort, men enkelte har nok mye å gå på hvis de tenker seg om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *