Hvorfor trene mage?

De aller fleste har hørt om kjernemuskulaturen og mange tenker at det kun dreier seg om magen. 

Kjernemuskulaturen er alle de musklene som aktiviserer og holder ryggsøylen i en stabil og god posisjon og inkluderer i hovedsak mage og rygg, i tillegg til andre muskler på forsiden og fremsiden av overkroppen. Alle øvelser som involverer bruk av mage- og ryggmuskulatur på en koordinert måte, teller som en kjerneøvelse. Så har vi øvelser som isolerer magen. 

En sterk mage er bidrar til bedre prestasjon i hverdagen og på trening, sørger for å bedre balansen og ikke minst kroppsholdningen vår, i tillegg til at det bidrar skadeforebyggende. Magen starter mange bevegelser og ”beskytter” viktige indre organer som gjennom en sunn mage, får bedre arbeidsforhold. I tillegg kan en sterk mage bidra til å redusere ryggsmerter. Mange kjenner vel på følelsen når vi treffer isen gjennom snøen og taket glipper under oss. En sterk mage sørger for at kroppen ikke roterer eller tipper i en retning vi ikke ønsker og de konsekvensene det fort kan medføre.

Se tips og råd inkl. videoklipp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *