Hovedsykehus i Innlandet

En viktig og hard kamp kan gå mot slutten, og fokus på pasientenes ve og vel kan igjen bli hovedprioritet for ledelsen og alle som jobber for et godt helsetilbud. Ikke minst er det viktig for innbyggerne å få ro og en bekreftelse på hvordan man skal forholde seg til helsetilbudet i fremtiden.

Jeg vet og erfarer selv at Innbyggerne i Kongsvingeregionen var lettet da de fikk en avklaring på sin usikkerhet om hvilket helseforetak de hører innunder. Der falt valget på Ahus, og det er de glade for i dag.

Selv har jeg på vegne av det tidligere Bylauget i Gjøvik skrevet kronikker og manet for en plassering av nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua, og gjerne Moelv. (se under). Det er derfor både fornuftig og reflektert at sykehusdirektøren nå tar sitt valg/anbefaling i demokratiske løsninger til det beste for alle i et meget stort geografisk fylke. Alle kan ikke bli fornøyd, men det å finne den beste løsningen uten å la seg friste av lokalpolitisk påvirkning og egoisme er viktig.

Berømmer også Anne Bjertnes Varaordfører i Gjøvik (Høyre) som opptrer realistisk i denne saken, med å fremme det positive med å ha et fantastisk hovedsykehus kun 10-12 minutter unna Gjøvik by. En konsekvens som garantert vil sette fart på utbygging av 4 felts motorvei mellom Mjøsbrua og Gjøvik:-)

Sak i OA 30/4-21(krever abb.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *