Kina, et land å forholde seg til

De skyter opp rom raketter uten å vite hvor på jorden de detter ned. De sørger for binde lojalitet gjennom at land mottar tjenester som f.eks. covid-19 vaksiner. De hjelper land med lån til veibygging og infrastruktur. De har vel ett og annet å svare for de også når det kommer til menneskerettigheter. De har forsømt og rasert store områder når det kommer til klimautslipp. Dette er de dog ikke alene om, verden raseres av de fleste av oss, men med 1,4 mrd. innbyggere merkes det spesielt derfra…

«Jeg har selv besøkt landet, og jeg handler med Kina, du handler med Kina, vi handler med Kina…»

Made in China står det på ganske mye av det vi omgir oss med. Og fra å kopier alt og alle til faktisk å produsere merkevarer for de mest kjente å kjære ikonene våre, er Kina blitt et land der produksjonen og kvaliteten ikke lenger kan underkjennes i den grad den tidligere ble. For eksempel blir iPhones produsert under Foxconn, som sentrerer sin produksjon i Zhengzhou (Kina).

Men det betyr ikke at vi i vesten ikke kan konkurrere med kinesiske varer. Tvert i mot, det kan vi, med fleksibel og smart produksjon der roboter effektiviserer produksjonen, nærmere bestemt Kuka-roboter som også eies av kinesiske interesser…

Les interessant fakta om Kina

Se kildebildet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *