Budskap før ferien setter inn

Av Thomas Holmestad, adm.dir Johs. Olsen AS

Ferien er rett rundt hjørnet, og som leder er det tre enkle saker jeg har valgt å ha ekstra fokus på før ferien i år, som jeg tror er ekstra viktig etter nok en vår preget av korona:

-> Sørge for at bedriftens holdning til fleksibelt kontor og hybridkontor er tydelig før ferien. Medarbeiderne trenger forutsigbarhet, og vite hva som venter dem på andre siden av sommeren. Selv om vi og de fleste bedrifter her nå vil gå inn i en «prøve-og-feile fase», er det viktig at den grunnleggende holdningen er kommunisert tydelig, og denne bør ha vært utviklet sammen med de ansatte. Det er mange flere innlegg på min profil rundt dette.

->Ha en klar, overordnet plan for høsten, og sørge for at alle medarbeidere har det samme. Koronaen har gjort at våren ikke ble som planlagt, og planene som ble lagt for året er kanskje ikke lenger like relevante. Før man går i ferie tror jeg det er sunt å ha en god gjennomgang av disse, og sørge for at planen er klar allerede før man går ut. Sommeren gir dette tid til å modne, og da sikrer du full fart fra dag 1 etter ferien.

->Ta en god samtale med hver av de du rapporterer til. Gå igjennom første halvår, med fokus på alt dere har oppnådd sammen. Pandemien gjorde at de færreste av oss har sett hverandre fysisk så mye som vi skulle ønske, og i tillegg har de færreste fått samlet seg til en real sommeravslutning. Derfor er det viktigere enn noen gang å være tett på sine medarbeidere, gi gode tilbakemeldinger og ikke minst spørre de viktige spørsmålene rundt hvordan hen egentlig har det, på jobb og privat. Vi vet at jobbsøkene på Finn er rekordhøye i dagene etter ferien. Ved å ha god kommunikasjon med dine ansatte før de går ut i ferie, forebygger du at dine ansatte er en del av den statistikken.

#norengros #ferie #johsolsen #ledelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *