Barndoms ben…

Neste uke booker min kjære og jeg inn på et av landets flotteste hotell, og et av de best gjemte perlene i Norge. Festningshotellet Kongsvinger

Da leiligheten i Øvrebyen er solgt må vi ty til andre bo muligheter når Kongsvinger skal besøkes. Og denne gangen slår vi litt på stortromma og nyter en natt i historiske omgivelser. (blir nok ikke siste gangen).

For meg er Kongsvinger festning og Øvrebyen selve symbolet på barndommen, og også en sentral del av mitt voksne liv. På festningen jobbet muttern, og jeg hang der opp som om det var mitt andre hjem. Militærene og ansatte hjalp meg med lekser, og vi lekte inni murene og hadde verdens beste og mest spennende tumleplass.

Øvrebyen har vært mitt bosted i rundt 43 år av mine 54, og det er ikke uten grunn at bydelen har blitt så populær. I seg selv så lever festningshistorien tilbake til 1500 tallet, og det er gjort mange gode tiltak de siste årene som har gitt bydelen mye oppmerksomhet. Festningskonserten, museene, festivaler, forestillinger, utstillinger, byvandringer, butikker, cafeer, bakeri og et aktivt vel for å nevne noe. Og jeg er overbevist om at de kreftene som er i gang i og rundt Øvrebyen vil lykkes og får satt Kongsvinger på kartet. For ikke å glemme den nykomponerte familieforestillingen «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet«. Fullt hus og strålende anmeldelser for et prosjekt som spås en stor fremtid. Kan Kongsvinger med dette konseptet bli det nye Kaptein Sabeltann…?!

Så en Kuriositet:-) jeg anbefaler alle et besøk i byen og bydelen som er en av de norske byer med flest kongebesøk gjennom tidene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *