Dette sier NHO sjefen etter valget

Hovedtrekkene i valgresultatene foreligger. NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid er tydelig på hva bedriftene forventer av et nytt Storting og en ny regjering.

Først og fremst vil jeg gratulere alle partiene med en vel gjennomført valgkamp. NHO og jeg ser frem til et fortsatt godt samarbeid med både nye og etablerte politikere på Stortinget og i ny regjering. ​

Jeg vil også gjerne gratulerer Jonas Gahr Støre og partiene på rødgrønn side med et godt valgresultat. De neste fire årene blir en særdeles viktig periode hvor politikerne må levere både på å skape nok jobber til folk og på å legge til rette for løsninger på klimautfordringen. NHO er klar til å bidra med innsikt og løsninger fra bedriftene til politikerne. Mulighetene og ressursene ligger i distriktene, i bygd og by, i hele landet.​

Og ikke minst vil jeg takke statsminister Erna Solberg og hennes regjering for arbeidet gjennom åtte år i en kritisk fase for norsk næringsliv preget av omstilling og store utfordringer som oljeprisfall og pandemi.

Innenfor trepartssamarbeidet må NHO, LO og Staten løse store oppgaver i samfunnet fremover. Sammen skal vi både sikre folk jobb og legge til rette for bedriftene som klimaløsere. Vi ser frem til et godt samarbeid de neste fire årene.​

Dette er det viktigste for bedriftene at en ny regjering prioriterer:

  • Politikk som legger til rette for den grønne omstillingen. 
  • Kompetansepolitikk som sikrer at folk får riktig utdannelse som gir dem jobb, og som bedriftene trenger.
  • Eksportsatsning som ytterligere åpner opp markedene utenfor Norge. Her er EØS-avtalen helt sentral.
  • Godt samarbeid mellom det private og det offentlige for å løse store velferdsoppgaver fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *