Til min datter Ester Johanne

Gratulerer med 19. årsdagen!

Din fine personlighet og det gode vesen du har utviklet er noe du skal være stolt av. Helt objektiv blir jeg jo ikke, men jeg må få lov å skryte av hvordan du har taklet tenårene og endringer på livets vei. Og ikke minst de resultater du har oppnådd på barne- ungdom og- videregående skole. Du kan velge universitet på øverste hylle, og verden er full av «bare muligheter».

Som niåring opplevde du at dine foreldre skilte lag, og det var nok et større brudd i din hverdag enn du har villet innrømme. Vi har snakket mye om hvordan takle en annerledes tilværelse, der jeg som din pappa ikke har vært der for deg fysisk hver dag. Men jeg håper og tror at vi har kommet oss godt igjennom en viktig periode i ditt liv, ved å tilrettelegge og alltid ha god kontakt med gode samtaler og en løsningsorientert holdning.

At jeg flyttet til Gjøvikregionen og stiftet nytt bo har ikke vært bare lett for noen av oss, men igjen må jeg berømme din holdning og glede over at vi også har hatt et trygt og godt bosted i vår fødeby Kongsvinger, som har vært vårt felles tilholdssted og fort.

Når videregående nå er over, skal du det neste året ut i verden. Dette er akkurat hva du har ønsket deg, og når Gunn Mari tipset om ledig stilling i Innovasjon Norge under verdensutstillingen (Expo 2020) i Dubai, lyste du opp og sa, dette er spennende, dette vil jeg være med på!

Som sagt så gjort, og som jeg alltid har sagt og lært mine; Er det noe du vil ha, så grip etter det, og ta det. Du søkte, overbeviste under intervju og blant 300 søkere ble du én av ca. 30 utvalgte som kom gjennom nåløyet og fikk jobb i dette prestisjeprosjektet med å representere Norges paviljong i Dubai, fra september 21 til april 22. Her vil du få lærdom, oppleve felleskap, tidspress, språk, personlig utvikling og en nyttig livserfaring som ikke mange på din alder får muligheten til, godt gjort og gratulerer!

Hvor din vei så videre går, får det neste året vise. At du har ambisjoner gleder meg, og med imponerende 14 seksere av 20 mulige og et snitt på 5,7 er det mange dører som kan åpnes for deg vennen. Men det viktigste er at jeg ser du faktisk har evnen til både å leve livet med venner og en god fest, samtidig som du er seriøs, ambisiøs og lysten på å lykkes.Du er ei jente det står stor respekt av, sier jeg som pappa dog ikke helt objektiv, men i allefall dønn ærlig.

Lykke til på din vei, jeg er der alltid når du trenger meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *