Hva er Internet of Things (IoT)?

Internet of Things (IoT) er et buzzord som har svirret rundt i tech-verdenen de siste årene. For de fleste betyr IoT at ting i hjemmet er knyttet opp mot internett, og kan levere data for å gjøre hverdagen vår bedre eller enklere. For bedrifter kan IoT bidra til mer strømlinjeformet produksjon, bedre oversikt og mer data.

I definisjonen er IoT er et system av sammenhengende databehandlingsenheter, mekaniske eller digitale maskiner, objekter, dyr eller mennesker som er utstyrt med unike identifikatorer og evnen til å overføre data over et nettverk uten å kreve kontakt mellom mennesker eller mellom menneske og maskin.

En ting, i Internet of Things, kan være en person med hjertemonitorimplantat, et gårdsdyr med en biochip-sender, en bil som har innebygde sensorer for å varsle føreren når dekktrykket er lavt – eller helt andre naturlige eller menneskeskapte objekter som kan tilkobles en IP-adresse og bli utstyrt med evnen til å overføre data over et nettverk.

www.visma.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *