Engelsk fotball fra starten

Mange av oss elsker engelsk fotball, hvorfor?! Vi ser på Spansk, Tysk og Italiensk også, men for oss nordmenn kan ikke noe måle seg med en kamp fra øya sørvest for oss. Det er liksom noe nære, men samtidig eksotisk over denne forblåste øya med den råe fotballkulturen.

Tippekampene er sikkert én av grunnene til vår kjærlighet, og mange fra den eldre generasjon husker nok da Jarle Høysæter og NRK den 29. november 1969 åpnet tippekamp æraen med Wolves vs. Sunderland. (1-0)

Kanskje nettopp derfor min far har en forkjærlighet til Wolverhampton…⚽️😃

Men hvem lag var med helt fra starten i 1888 når den profesjonelle ligaen ble startet?

Hyggelig, og det er med stolthet å se at min klubb Everton er med i det gode selskap. Fire lag er fortsatt med i toppen, men de fleste er i nest øverste og fortsatt klubber å regne med. Masse stolt historie der altså.

Everton er naturlig nok den klubben i England med flest sesonger i toppdivisjonen, og måtte det bare vare også etter denne sesongen… (neglebiting…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *