Få kunnskap om ny teknologi – bli en fremtidsleder

Er du en leder som faktisk ønsker å gjennomføre strategiene dine? Da er det viktig at du har en forståelse av alle verktøyene du har til rådighet. Hvis du ikke tar deg tid til å lære deg ny teknologi, kan det hende at strategien din mislykkes.

digital ledelse

Noen ganger kan det føles som om høyteknologiske prosjekter kommer med mange forskjellige tekniske termer som kan gjøre dem vanskelige for folk uten erfaring å forstå. Heldigvis er det alltid rom for å lære hvordan disse tingene fungerer:

Les også: Digital strategi er ditt ansvar som leder – ledernytt.no
  • Du kan ikke lære en ny måte å tenke på uten å bruke tid. Dediker hjernekraften din til å gjøre noe du ønsker å gjøre slik at endringer kan skje. Hvis det ikke allerede er klart nå, er erfaringsbasert læring avgjørende hvis du for eksempel prøver å styrke innovasjon.
  • Fra et mulighetsperspektiv kan du oppleve at digital transformasjon øker og at det er et økt behov for personer som kan håndtere pressede situasjoner og lede store team – som begge er nødvendige for rollen som digital transformasjonsleder.
Les ogsåLær deg digital selvledelse og sett teknologien i arbeid! – ledernytt.no 
  • Søk nye muligheter, si ja til utfordringer, gå utenfor komfortsonen og kombiner det med nye digitale prosjekter. En leder er en som har kompasset til å oppnå resultater, til å sørge for endring og ligge i forkant av enhver ny utvikling knyttet til deres bedrift eller bransje – samtidig som hen holder øye med morgendagen.
  • En digital leder er ikke bare en som hjelper et selskap med å finne banebrytende alternativer til eldre systemer. Det er også de som nærmer seg problemer med et åpent sinn og viser stor nysgjerrighet i arbeidet sitt, noe som fører til at de gjør alt for å oppmuntre til kreativitet.
Les også: Digitalisering – et krav for fremtiden – ledernytt.no 
  • Omfavn digitalt lederskap, uavhengig av rolle, funksjon, erfaring eller bakgrunn. Å ha et personlig og forretningsorientert rammeverk er en fin måte for alle ledere å holde seg relevante i disrupsjonens tidsalder.
  • Digitale ledere er fryktløse. De er ikke redde for å stille spørsmål ved status quo når de finner feil – og har alltid et svar for en bedre vei videre, selv om det betyr å rive ned gamle systemer.
Les også: Slik setter du i gang og gjennomfører digitale prosjekter – ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Forbes.com

Sjekk også ut Digital Innlandet

Relaterte artikler:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *