Lovene som endrer motebransjen

Nå øker myndighetene presset på at motebransjen skal omstille seg for alvor. Over store deler av verden jobber de nå med å ta grep for å endre hvordan klær produseres, selges og håndteres etter bruk.

I juli annonserte Frankrike at de vil innføre en ny merkeordning som skal gi kundene detaljert informasjon om klimaavtrykket på alle klesplagg som selges i butikkene. I USA er en rekke lover under behandling for å ivareta tekstilarbeideres rettigheter og stille klesprodusentene til ansvar for klimautslipp og forurensning fra kjemikalier i sin produksjon. Her i Norge trådte åpenhetsloven i kraft i sommer, for å gi kundene tilgang til informasjon om hvordan ulike virksomheter jobber med menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Les hele saken skrevet av Preben Carlsen i Switch

«Dette er for øvrig godt nytt for Repasdo som ligger langt foran i løypa når det gjelder bærekraft og sirkulærøkonomi innen fashion.» DA

Repasdo AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *