IDT gjør superverktøy tilgjengelig

Toten-bedriften gjør skilandslagets superverktøy tilgjengelig for alle.

 

OPPFINNERNE: Svein Iversbakken, Stefan Solberg og Ronnie Frydenlund Hansen er godt fornøyde med den nye skimåleverktøyet de har utviklet. Foto: HENNING RAAE

Innovasjonsbedriften IDT på Lena går ut i markedet med en folkelig utgave av et verktøy som har bidratt til mange norske gullmedaljer i skiløypa.

Svein Iversbakken, daglig leder og eier av Industriell Design og Teknologi AS (IDT) på Lena, er glad for at de nå er i havn med utviklingen. Fra før har de utviklet måleverktøyet «Skianalyzer». Et produkt det ble litt furore rundt, da den svenske gründeren Peter Stenlund mente produktet var kopiert etter noe han hadde laget.

Den patentsaken vant IDT og kan derfor nå gå mer tydelig ut med markedsføringen av sitt produkt.

Så hva er «Skianalyzer»? Det er et verktøy som måler spenn og stivhet i skiene. Det gir også informasjon om hvor mye og hvor langt man skal smøre klassiskskiene.

– Målingene som «Skianalyzer» gjør, er enkelt og greit helt avgjørende for om det blir gull eller granbar, forklarte Norges smøresjef Stein Olav Snesrud til langrenn.com.

Lettere utgave

«Skianalyzer» har vært på plass i det norske langrennslandslagets smøretrailer i over ti år. Nå har IDT utviklet en enklere versjon av verktøyet som skal gjøre det mer tilgjengelig å bruke for flere.

– Det er markedet som har etterspurt en mer folkelig versjon. Derfor har vi nå laget en mer manuell maskin til en rimeligere pris, sier Iversbakken og fortsetter:

– Det er fortsatt et proffverktøy, men vil nå bli enklere tilgjengelig for butikkjeder, idrettslag og spesielt interesserte.

Har sin pris

Man får gjort akkurat de samme målingene på den nye versjonen de har laget. Selve verktøyet er litt mindre i dimensjon, og den digitale delen er noe forenklet i forhold til originalen.

«Skianalyzer Light» er navnet på den nye versjonen. Prisen er like oppunder 80 000 kroner.

– Vi er spente på mottakelsen og ikke minst spent på vinteren vi har igjen, sier Iversbakken.

Flere produkter

Han røper også at de jobber med ytterligere to patenter innenfor langrennsdelen av selskapet.

– De ønsker jeg selvfølgelig ikke å si noe mer om før enn patenteringen er i orden. Det er viktig for oss å verne om det vi utvikler, sier Svein Iversbakken og legger til:

– Men jeg kan si at vi har stor tro på de to produktene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *