Petter A. Stordalen

Jeg er inspirert av han.

👍🏻RMI: Rett Mental Innstilling

👎KMM: Kos Med Misnøye

I dag den 13/3-23 fant jeg denne fra Petter på LinkedIn.

Hva er ditt beste karrieretips? Dette spørsmålet får jeg ganske ofte, og jeg synes det kan være litt vrient å svare på det. Jeg tok aldri selv noen lang utdannelse, og mye av det viktigste jeg har lært, har jeg fra butikken til pappa. Når jeg ser hva barna mine har fått ut av sine utdannelsesløp, tror jeg nok jeg ville valgt annerledes i dag.

1. Men hva er mitt beste karrieretips?

Det aller viktigste: Følg drømmen din. Ikke følg drømmen til moren og faren din eller omgivelsene dine. Du trenger ikke bli advokat selv om moren din er det, og du trenger ikke bli sykepleier selv om faren din og halve slekta hans er det.

Dernest: Slutt oftere. Slutt hvis du er i en jobb eller utdanning du ikke trives med.

2. Har jeg noen gode starttips til nyutannede som er i starten av karrieren eller som kommer rett fra studier uten erfaring?

Jobb og arbeidsoppgaver er viktigere enn lønn og tittel.

Virksomheten og mulighetene i virksomheten er viktigere enn lønn og tittel.

Og ikke minst: Sjefen din er langt viktigere enn lønn og tittel. God arbeidskultur og gode muligheter på arbeidsplassen kommer oftest av at sjefen er god. Jeg tror mulighetene for å nå langt og etter hvert tjene mer, øker hvis trivselen er stor og du yter maks fordi du trives.

3. Har jeg gjort noe i løpet av karrieren jeg angrer på, eller ville gjort annerledes? Er det fallgruver nyutdannede bør unngå?

Jeg får lite ut av å bruke tid på ting jeg ikke får gjort noe med, så jeg driver lite med angring. 

En fallgruve er når du begynner å tro på din egen hype. Dette handler ikke om å følge janteloven, men om at det alltid finnes folk du kan lære noe av og som kan ting du ikke kan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *