Ny rektor fra 1/8-23

Sak fra OA på nett:

Britiske Samuel Rowe (30) etterfølger Adam Armanski som rektor ved Gjøvikregionen International School.

30-åringen fra Devon i Storbritannia har arbeidet ved skolen i halvannet år, og landet jobben som en av i alt 80 søkere. Rowe forklarer at skolen har arbeidet med en ny visjon, og at det er en han kan stille seg helhjertet bak.

– Vi skal bruke mangfoldet til å utvikle skolen videre. Mangfoldet blant lærere og elever ser vi ikke som en hindring, men som noe utviklende. Vi må lære fornyelse og innovasjon, og lære oss å finne løsninger på problemer som ikke engang eksisterer ennå, sier Samuel Rowe. 

Liker det landlig

Rowe er Norgesfrelst, og ble nylig far for første gang. 

– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted i verden å bli forelder. Jeg er takknemlig for alt Norge har gjort for oss i den forbindelsen, sier han. 

At Gjøvik er landlig er noe han setter pris på. Det minner ham om hans hjemlige Devon og han er veldig glad i å være utendørs og utforske turstier og naturen i nærmiljøet.

– Jeg nyter å være så nær naturen. 

Men, langrennsski har han ikke helt fått dreisen på. Imidlertid lover styreleder ved GIS Dag Arnesen at han skal lære Rowe å gå langrenn.

Har arbeidet i India og Kina

Rowe har hatt ansvar for IB, som står for International Baccalaureate. Sin unge alder til tross har Rowe allerede rukket å arbeide ved skoler i India og Kina foruten i Storbritannia. Dette har gitt ham perspektiver. 

– Jeg arbeidet for en veldedig organisasjon i India, og der er utdannelse et spørsmål om liv eller død. En utdannelse betyr så mye for hvilke sjanser man har gjennom livet. 

I Kina etablerte Rowe en IB-skole. Den eksisterer fremdeles. 

Den nye GIS-rektoren sier han ser at økonomisk ulikhet har stor påvirkning på hvilke utdannelser som er tilgjengelige for barn, og at den norske modellen hvor utdannelse er tilgjengelig for alle er noe å strebe etter.

Selv har han en mastergrad i astrofysikk, og underviser i matematikk.

Skole i vekst

Samuel Rowe etterfølger Adam Armanski, som etter dette skoleåret er over går videre til en annen rektorjobb. Armanski har vært rektor ved Gjøvikregionen International School siden opprettelsen i 2015. Styreleder Dag Arnesen kommenterer det slik:

– Jeg var ikke storfornøyd den dagen Adam kom og sa at han tenkte å slutte, men det er en tid for alt. Vi er svært takknemlige for arbeidet han har lagt ned. Vi har vokst fra 30 elever til 180 elever. Regionen er internasjonalt orientert, med industrien og NTNU i Gjøvik, og vi har noe unikt å tilby på denne skolen. Det er vi stolte av. Vi har hatt en god prosess, med medvirkning fra lærerstaben, og har funnet en som kan videreføre arven fra Adam.

Samuel Rowe forteller at skolen nå evaluerer IB-programmene sine, og gjerne tar imot innspill fra lokalmiljøet i Gjøvik.

– Vi setter pris på tilbakemeldinger, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *