Nye utfordringer venter

Av Sæmund Moshagen, OA/Toten i dag

Dag Arnesen er vant med å jobbe for å bli god sammen med andre. Nå skal han være med å løfte Østre Toten som en næringsvennlig kommune.

– Jeg har en lang og allsidig karriere, der jeg har skaffet meg en del erfaring. Som godt voksen har jeg lyst til å dele denne erfaringen, gi tilbake og bidra til å lykkes i et fellesskap med andre.

Det sier Dag Arnesen (57) som utpå nyåret begynner i ny jobb som næringsrådgiver i Østre Toten kommune.

Arnesen beskriver seg selv som en relasjonsbygger med stort nettverk og bred erfaring innenfor business, kommunikasjon, markedsføring, administrasjon og personalledelse.

Slik presenterer han seg i det sosiale nettverket LinkedIn:

«Jeg liker utfordringer og er vant med forhandlinger på alle nivåer. Er opptatt av å se resultater av mine oppgaver, og suksess skaper jeg sammen med andre. Jeg føler meg trygg i det offentlige rom og i møte med pressen. Jeg er en samfunnsengasjert og utadvendt nettverksbygger som også drar nytte av erfaringer fra min aktive karriere som utøver og leder innen norsk toppidrett».

– Lyst til å få til noe

– Hvorfor gikk du etter jobben som næringsrådgiver i Østre Toten kommune?

– Jeg er samfunnsengasjert og har lyst til å få til noe for fellesskapet. I IDT har vi jobbet etter konseptet «Great place to work», som handler om å gjøre kulturen på arbeidsplassen til et konkurransefortrinn. Og så synes jeg det er gøy å gå inn i en stilling det knyttes forventninger til. Jeg er vant til det, sier han, og fortsetter:

– Jeg har hatt fire fine år i IDT. IDT er en virkelig god merkevare fra Toten, og er en av virksomhetene i kommunen som skal fremmes sammen med andre bedrifter, landbruk, matproduksjonen, gründere og alt det andre som er bra her. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette.

Svarer opp

Dette låter til å svare godt opp det kommunedirektør Ole Magnus Stensrud spurte etter i utlysingen av stillingen som næringsrådgiver. I tillegg til det som tradisjonelt ligger til en slik stilling, har kommunen denne gang også ønsket seg en engasjert person som kan bidra i byggingen av intern organisasjonskultur.

– Vi ønsker oss en næringsrådgiver som også kan bidra til å gjøre oss gode i hele organisasjonen på å møte næringslivet, sa kommunedirektøren da han la fram sitt forslag til budsjett og handlingsplan i oktober.

Etter å ha gjort ansettelsen, sier samme Stensrud:

– Det er med stor glede jeg ønsker Dag Arnesen velkommen som næringsrådgiver i Østre Toten kommune. Dags brede erfaring og kompetanse innen næringsutvikling og innovasjon vil være en meget verdifull ressurs for kommuneorganisasjonen og kommunens næringsliv.

Bosatt i Kolbu

Arnesen kommer fra stilling som leder av strategisk forretningsutvikling hos IDT Solutions AS på Lena, der han har jobbet de fire siste årene. Før det var han daglig leder i Byen vår Gjøvik i nær to år.

Før han kom til Gjøvikregionen, og bosatte seg i Kolbu, kan han vise til fem år som toppfotballspiller på Kongsvinger – inkludert sesonger i eliteserien –, stillinger som sportssjef i Kongsvinger Fotball, administrasjonssjef i Vålerenga Fotball og salgsledelse i flere virksomheter.

Han har senere hatt tre og et halvt år som innbyggerrekrutterer i Kongsvinger kommune, og fem år som kommunikasjons- og markedssjef i Hedmark Kunnskapspark AS, nå Klosser Innovasjon.

Han har utdanning innen bedriftsøkonomi, kommunikasjon og ledelse fra Høgskolen i Innlandet.

Forventninger

Forventninger er noe som ligger og venter på den nye næringskonsulenten også fra det etablerte næringslivet i kommunen.

Sentralt i stillingsbeskrivelsen står det at næringsrådgiveren skal bidra til å utløse Østre Totens potensiale for næringsutvikling, og at kommunens nylig vedtatte næringsstrategi vil være styringsverktøy for næringsrådgiverens arbeid. Og han skal jobbe tett sammen med det lokale næringslivets nyetablerte Østre Toten Næringsforum.

– Det står meg nært å knytte mennesker og miljøer sammen. På den måten kan en hente ut enda mer til alles beste. Det finnes så mange gode krefter både lokalt og i regionen som kan utnyttes enda bedre. Vi må lytte til hverandre, stå sammen og få til noe i fellesskap, sier Arnesen.

– Mye å være stolt av

Han snakker bredt og varm om Toten, næringslivet, landbruket og bokvalitetene. Det finnes knapt bedre sted å bo, mener han.

– Vi har mye å være stolte av på Toten og i regionen omkring. Vi har alle fasiliteter fra fjord til fjell. Dette må vi fortelle om, få fram historiene og bygge attraktivitet rundt, sier han, og fortsetter:

– Selvfølgelig er det også en del utfordringer. Vi står alle overfor vanskelige valg, enten det gjelder i bedrifter eller kommunen. Da handler det om kommunikasjon og innsikt, forklare de valgene en har hatt for å skape forståelse, sier Dag Arnesen.

Les saken i Toten i dag

Diverse næring ØTK

Næring i Østre Toten kommune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *