Hvor næringsvennlig er din kommune?

I arbeidet med å bli det vi søker etter, og ønsker oss, forsøker jeg å forstå samspillet mellom næringslivet og det offentlige. Ingen lett oppgave da det viser seg at bedriftsledere flest er lite fornøyd med arbeidet som kommunene gjør for næringslivet. Kun 15% av næringslivsledere mener kommuneorganisasjonen har god/meget god forståelse for næringslivets behov. Dog en undersøkelse (FAFO) tilbake i 2011. Fortsatt aktuelt..? Hvorfor er det slik? Er det for lett å skylde på kommunen hvis man ikke får det som man vil? Er det for dårlig kommunikasjon mellom partene, og sørger ikke kommunene for at det gis god nok innsikt i de forskjellige problemstillinger? Er det måten man blir møtt på, og hvordan spørsmål besvares skriftlig og verbalt? Hvordan er samarbeidet internt i kommunen mellom politikere/utvalg og administrasjonen, er de godt nok samkjørte i forhold til strategien, men også lovverket? Uansett interessante spørsmål mener jeg, og som det skal bli fint å se mer på fremover i arbeidet mot en mer næringsvennlig kommune.

Hvor næringsvennlig er kommunen din? – Distriktssenteret

Politikerskolen, et kurs om hvordan politikere skal forvalte kommunens og samfunnets interesser, i samspill med administrasjonen, forvaltningen, lover og regler. Kursholder Holth & Winge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *