Raufoss Fotball…

…»gir bort» en viktig spiller nok en gang (til konkurrenten Sogndal). Klubben må snarest komme dit at de har ressurser til å signere lenger kontrakt med spillere, og evnt. selge for å tjene penger. Klubbens ansatte jobber veldig godt på tross av små ressurser, og må være blant de beste til å etterfylle, og hele tiden hente nye gode spillere. Klubben fortjener å få mer igjen, og aller helst sørge for å beholde de beste spillerne, rykke opp i eliteserien, og stabilisere én klubb fra regionen i toppen av norsk fotball. For at dette skal kunne skje må det mobiliseres annerledes.

Dette er ikke rocket science som man driver med på Nammo, men det er noen særs viktige faktoer som må på plass. Og, noen må gå forran og lede veien. Å bygge opp en toppklubb er en omfattende prosess som krever tid, ressurser, og dedikasjon. Med ressurser menes blant annet PENGER. Uten økonomisk kraft kommer man ingen steder. Men det må være en økonomisk kraft som kommer fra kilder som ikke forstyrrer andre områder i oppbyggningen av toppklubben. Som et eksempel vil man bomme og mislykkes på punkt 7. under, hvis man årlig stikker hånda inn i kommunakassa etter midler som andre også vil ha… Dette skaper kun misunnelse og irritasjon.

«Storebror toppfotball må være raus mot sine ynge søsken innen fotball, og sine søskenbarn i andre idretter…»

Her følger en generell oppskrift:

Å bygge opp en toppklubb i fotball krever en kombinasjon av strategisk planlegging, talentutvikling, og god ledelse. Her er noen viktige trinn og faktorer å ta med seg:

 1. Visjon og Målsettinger:
  • Definer klare og realistiske mål for klubben, både på kort og lang sikt. Dette kan inkludere sportslige mål, økonomiske mål, og samfunnsengasjement.
 2. Talentutvikling:
 3. Trenerutdanning:
  • Sørg for at trenerne har riktig utdanning og kompetanse.
 4. Infrastruktur:
  • Bygg og vedlikehold gode treningsfasiliteter og stadioner. Dette gir spillerne de beste mulighetene for å utvikle seg og prestere.
 5. Økonomisk Bærekraft:
  • Ha en solid økonomisk plan som sikrer klubbens langsiktige bærekraft. Dette inkluderer inntektsgenerering gjennom sponsorer, billettsalg, og andre kommersielle aktiviteter.
 6. Klubbkultur:
  • Skap en sterk og positiv klubbkultur som fremmer lagånd, disiplin, og profesjonalitet.
 7. Samfunnsengasjement:
  • Engasjer klubben i lokalsamfunnet gjennom ulike aktiviteter og initiativer. Dette kan bidra til å bygge en lojal fanbase og styrke klubbens omdømme.
 8. Sportslig Ledelse:
  • Ansett erfarne og dyktige ledere som kan ta strategiske beslutninger og lede klubben mot suksess.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *