5 tips til medarbeidersamtale som ansatt
Minst en gang i året holdes det medarbeidersamtale, dette for å sikre blant annet trivsel, kompetanseheving og en god dialog mellom ansatte og nærmeste leder.
En medarbeidersamtale er et type verktøy for å gi medarbeiderne de beste forutsetningene for å nå sitt fulle potensiale. Denne dialogen skal sikre at oppgaver og kompetanse stemmer overens. Samt forventningsavklaringer og målsetninger, tilrettelegging for læring og utvikling til hver enkelt medarbeider.
For å få mest mulig ut av samtalen for en medarbeider har vi samlet 5 tips til årets medarbeidersamtale.
5 tips til årets medarbeidersamtale som ansatt:
1.Forbered deg: Forbered deg til samtalen ved å tenke på dine prestasjoner og utfordringer gjennom året. Gå gjennom målene som ble satt i forrige samtale og tenk på hvordan du har jobbet med å nå dem. Tenk også på hva du ønsker å oppnå i karrieren din, og hva du kan gjøre for å utvikle deg videre.
2. Ærlighet: Vær ærlig og åpen om din arbeidsprestasjon, både hva du har gjort bra og hva du kan forbedre. Ta ansvar for eventuelle feil eller utfordringer du har møtt, og vær villig til å lytte til tilbakemeldinger fra lederen din.
3. Ha en positiv innstilling: Gå inn i samtalen med en positiv innstilling og en vilje til å lære og utvikle deg. Vær åpen for å diskutere nye oppgaver eller muligheter for å vokse i din rolle eller karriere.
4. Be om feedback: Spør lederen din om deres synspunkt på din arbeidsprestasjon, og hva du kan gjøre for å forbedre deg. Spør også om råd om hvordan du kan utvikle deg videre og hva som er viktig for organisasjonen.
5. Lag en utviklingsplan: Sammen med lederen din, lag en plan for hvordan du kan utvikle deg videre og nå dine karrieremål. Sett realistiske mål og planlegg hva du trenger å gjøre for å nå dem. Dette vil gi deg en klar retning og hjelpe deg med å fokusere på hva som er viktig for din utvikling i organisasjonen.