IDT Solutions AS

Min arbeidsplass på Lena, der jeg jobber som forretningsutvikler.

IDT Solutions AS har siden 1995 vist at vi er en av Norges fremste industribedrifter med
innovasjonsevne fra start til mål. Siden år 2000 har vi solgt ca 150 000 egenproduserte hev/senk kontorunderstell, og vi er en av Norges største produsenter av elektrokomponenter, og leverer til elektroinstallatører i Norge, Belgia, Sverige og England. De ti siste årene har sentrale deler til Norges mestselgende rullatorer blitt produsert i IDT sine robotceller. Og vi er produsent av operatørsentralen Commando som er tilpasset de mest krevende og profesjonelle arbeidsmiljøer.

IDT har gjennom sitt mangeårige samarbeid med Olympiatoppen, indirekte og direkte sørget for norsk gull i Nordiske grener. Bidraget er en unik slipeteknologi, samt smarte løsninger installert i norske smøretrailere. Vi jobber også tett med smøreteamene i landslagene for å påvirke miljøet med bedre og mer effektive løsninger som gjør smørebuer og smørebusser mindre helseskadelige. IDT sørger for løsninger som gir meget tilfredsstillende resultater for godt avsug og rensing av røyk/gasser og partikler.

Med sin unike tekniske kompetanse og interesse for skisporten startet IDT Solutions prosessen med å utvikle produkter for vintersport allerede i midten av 2000 tallet. Etter flere seire og gullmedaljer med ny slipteknologi blir i 2012 Marit Bjørgen med IDT på å utvikle en patentert løsning på rulleski (Dynagrip). Målet var å utvikle en rulleski til å bli så lik vanlig ski som mulig. Samarbeidet ga frukter og kombinasjonen ingeniør og toppidrettsutøver resulterte i en hel produktserie av rulleski. Det tette samarbeidet med utøvere og Olympiatoppen har altså resultert i produksjon av verdens beste rulleski. Treningsutstyr som er uunnværlig for norske, svenske, russiske og italienske skistjerner i sesongoppkjøringen. Det er også gledelig å se at unge lovende løpere og mosjonister ser effekten av å ha rulleski som en viktig del av sin treningshverdag.

I grunnvollene hos IDT er ligger en kompetanse innenfor bearbeiding av aluminium. Dette fornybare og miljøvennlige materialet benyttes i alle produkter som utvikles hos IDT. Det har i mange år pågått en prosess «fra stål til aluminium», som er en del av strategien til selskapet. 

IDT har i en årrekke vært foregangsbedrift i bruken av roboter i sin produksjon, og IDT kan skilte med en helautomatisk produksjonslinje som leverer samme konstante høye kvalitet, hver gang. Vi utvikler til stadighet nye produkter innen våre forretningsområder, og det unike i denne prosessen er at vi er selvgående for store deler av vår verdikjede. Foruten å utvikle produkter, designer vi og produserer selve produksjonsutstyret og maskinene som utgjør produksjonslinjen i egen fabrikk. Ikke minst har vi egen salgs- og markeds- og ordreavdeling som ivaretar IDT sine kunder i inn- og utland. IDT har en økende andel eksport, og har utsikter til å øke dette ytterligere fremover.

IDT Solutions på Toten kaprer kunder innenlands og utenlands gjennom en effektiv og smart produksjon. Det viktigste er dog den kunnskapen som de ansatte innehar, så vel mekanisk som teknologisk. Bedriften ønsker seg hele tiden videre, og er i disse dager delaktig i programmet FabL, som har til hensikt å ytterligere forbedre og effektivisere produksjonen gjennom raskere læring og deling av kompetanse. I denne prosessen vil AR og VR teknologi bli en sentral del av det fremtidige arbeidsmiljøet. Vil også nevne at IDI Solutions har vært, og tar del i forskningsprosjekter sammen med utdanningsinstitusjoner, bedrifter og forbund til en verdi av 40 millioner. Vi har for tiden to pågående prosjekter, det ene er «Nano to glide» som er et samarbeid mellom NTNU, Olympiatoppen, Swix, Madshus og IDT. Det andre prosjektet er «Adapt al» i samarbeid med NTNU, Sintef, Raufoss Technology, Flokk, Hydro og IDT.

Vi er også stolte over å ha hjulpet en hel del gründere opp igjennom årene. En produktidé trenger ofte profesjonell starthjelp, og IDT kan bidra med mekanisk og teknologisk kompetanse i tidlig fase der vi sammen med gründeren videreutvikler ideen, lager prototyper, og tilbyr en full produksjon. 

Verden er alltid i utvikling – det er IDT også!