ReiseDag

Land besøkt

Har hatt en hel del fantastiske turer og opplevelser oppigjennom. Fra min første utenlandsreise som ett åring til San Augustin (Gran Canaria), via alle turene til England i tenårene, sydenturer, Karlstad med Gent’s, alle fotballreiser med KIL, USA trip men bror, og senere med jobb og familen, Atlanta OL 96, 24 timer tur-retur St. Petersburg, Singapore og Bali, storby -og bilferier i Europa, Island og varme kilder, Whiskysmaking i Kilbeggan Irland, Pompeii, Barcelona, Sør-England med Gunn Mari (se reisebrev under), Kina og Nord-Korea med Henrik året jeg fylte 50, 17. mai feiring og rundreise i England med mine tre barn i 2017, Sørkysten av Frankrike, Øl-festival i Polen, nydelige Toscana, Dubai og Verdensutstillingen 2020, Lisboa med vinklubben, Krakow og Auschwitz,  Årlige alpeturer med Gjøvik-gutta, Marbella med Kongsvinger-kompiser, København 21. mai 2022!, Rhodos all Inclusive, Tyskland og Bundesliga…. Og så videre… Det er så mye mer og fortelle om ReiseDag fra et langt liv. Minnene lever inni meg, og det er verdt hver eneste krone jeg bruker på å reise, oppleve noe nytt, få perspektiver fra andre kulturer, det å treffe nye mennesker er berikende og lærerikt, ville ikke vært det foruten.

Noen feriekort fra enkelte reisemål:

Sør-England 2016:
Her kommer info om vår tur som vi tok i 2016.  NB: Vi hadde som budsjett å betale kr 1000 – 1200,- pr natt for 2 pers inkl. frokost.
 
Dag 1 og 2: . Cotswolds som anbefales på det sterkeste. Den erke-engelske landsbygda. Mener også at Windsor Castle er i nærheten. Castle Combe er kåret til Englands vakreste landsby. Overnattet på The Snoothy Fox (kro) i Tetbury.
 
Lunsj på The Five Alls (Visstnok Kate Moss favorittpub)
Dag 3: Dagsbesøk i Bath (et must hvis man ikke har vært der). Overnattet i Wells på The Crown at Wells (gastropub). Anbefaler omvisning i katedralen og biskopens palass og hage, samt en spasertur gjennom Vicar’s close fra 1363 hvor medlemmene av koret bodde. I dag den eneste komplette gaten fra middelalderen i England.
 
Dag 4: Videre til Exceter (fordi det passet på ruten vår). Bodde midt i sentrum på Royal Clarence Hotel. Ok by, men ikke noe spes å se annet enn katedralen og en tur nede ved havna.
 
Dag 5: Overnatting i Falmounth, en fiskelandsby. Bodde på et slags pensjonat, Falmounth Townhouse, men det var helt supert. Spesiell by, litt som å komme til en annen tid.
Stoppet ved St Michael’s Mount er en tidevanns øy som ligger 366 meter fra Mount’s Bay-kysten av Cornwall, i sørvest-England.
 
Dag 6: Videre langs kysten. Anbefaler en stopp i den lille landsbyen Mousehole. Stoppet også i Lands End, som ikke anbefales. Bare juggel og null sjarm. Det dere må få med dere, og gjerne overnatte, er St Ives helt på sørvest spissen. 
Vår neste overnatting var på Crown Hotel Brandford (Dorset) som var helt fantastisk, men ikke så spennende by.
 
Dag 7: En tur innom Bournemouth (Her Lasse matris alltid ferierte:-). Veldig fin og lang stand, så et fint sted hvis man vil ha et par dager i en litt større by med strand. Vurder Brighton også, har fått masse god omtale i det siste.
 
Overnatting på gastropuben The Yew Tree i Newbury.
 
Dag 8: Besøk på Highclare Castle (Downton Abbey). Absolutt verdt et besøk. I1922 oppdaget den femte jarlen av Carnavon gravkammeret til Tutankhamun sammen med Howard Carter så slottet har et museum for det.  
 
God tur!
 
Henrik og jeg ved den kinesiske mur
Nord-Korea i 2016